Når julen nærmer sig er der rigtig mange traditioner, som man gør og det kommer meget an på hvor man kommer fra i forhold til hvad man gør. Nogle af familier er mere traditionsbundne end andre, men det gælder dog, at de allerfleste familier har nogle traditioner, som de gør meget ud af at gøre hvert år.

Der er nogle, som elsker at lave om i traditionerne, samtidig med, at der er andre, som bedst kan lide at holde sig til de helt klassiske traditioner fordi, at der er en vis tryghed forbundet til dette.

Den kiksede og grimme julesweater

En meget udbredt tradition er, at når først december ankommer så er det også tid til, at de grimme sweatere skal findes frem. Det er som om, at når først det snart er jul så er det helt ok, at skulle gå rundt i en grim sweater, selvom man aldrig ville gøre det til hverdag uden for december. Det kunne for eksempel være den klassiske sweater, som har et rensdyrhoved på med en rød næste, der blinker. Det kunne også være julemanden og hans nisser, som er afbildet på forsiden af en julesweater. Også et juletræ kunne være noget, som man af og til ville finde på en julesweater.

Hvis man er til julesweateren kan man lige så godt nyde, at december er det eneste tidspunkt på hele året, hvor sådan en sweater er helt legitim. Er man ikke så meget til at skulle gå rundt med sådan en sweater i offentligheden er det også noget, som man blot kan vælge at gå rundt i derhjemme i stedet. Læs mere om dem på den danske hjemmeside julesweater.com.

Lav dit eget julebag

En anden ting, som rigtig mange familier gør i stor stil det er at bage julekager og forskellige småkager. Det er for det meste sådan, at hver en familie har deres helt egne opskrifter og deres helt egne traditioner for præcis hvilke småkager og julebag man normalt laver. En af de småkager, som er meget udbredt at lave op til jul det er brunkager, som er yderst lækre og som kan laves på mange måder. Der er nogle, som bager brunkager, som kan formes således, at de har former som juletræer, julemænd og lignende. Samtidig er der også nogle, som blot laver brunkager, som er firkantede og som derfor ikke som sådan har nogle sjove former.

Der bages julekager

En anden meget udbredt julekage det er vanillekransen, som mange tror er meget nem at lave. Har man først stået med denne småkage en gang så vil man dog altid få en større respekt for den fordi, at man på den måde finder ud af hvor svært det rent faktisk er at lave en god vanillekrans. Men det sværeste er dog ikke at få dem til at smage godt, men i langt højere grad at få dem til at se ordentlige ud. Smagen er dog det vigtigste og ofte er traditionerne også især forbundet med den gode smag.

Lav eller køb gløgg og nyd den

Hvis der er en drik, som er meget tæt forbundet med den søde juletid så er det uden tvivl gløgg. Og netop denne drink er noget, som man kan lave på mange forskellige måder. Man kan selv købe den og blot varme den, hvilket nogle familier har tradition for. Man kan dog også vælge at mikse den selv og her er der også rigtig mange familier, som har deres helt egen opskrift. Smagen afhænger meget af hvilke typer spiritus man tager i og hvilke krydderier man vælger at tage i også. For det, at man vælger forskellige ingredienser er selvfølgelig med til at skabe den gode smag i den pågældende gløgg.