I disse år er det meget populært at tage alle mulige former for kosttilskud. Mange danskere har et ønske om at være sunde og i jagten på sundhed er mange danskere begyndt at bruge kosttilskud. Det har i mange år været normalt og populært at tage en multivitaminpille om morgenen, hvor både børn og voksne er med. Hvis børnene har været vant til at tage vitaminpiller som lille, er der måske en større tendens til at de fortsætter med at tage kosttilskud. I takt med den store udbredelse, er der dog begyndt at blive sået tvivl om det rent faktisk er nødvendigt for os at tage kosttilskud. De fleste eksperter er enige om at det rent faktisk kun er en lille del af befolkningen, som har et reelt behov for at tage kosttilskud.

Valle proteinpulver

Valle proteinpulver bliver også kaldet weightgainer. Som navnet måske indikerer, er det noget der bruges af folk der træner meget. Denne form for kosttilskud bruges efter træning. Produktet gør det muligt for personen at optage mange flere af de hurtigoptagelige proteiner efter træning.

Efter træning har kroppen nemlig brug for noget næring. Mange af produkterne indeholder mange af de naturlige og essentielle aminosyrer. Produktet er desuden tilføjet kulhydrater. Det er vigtigt at få kulhydrater efter en hård træning. De er med til at få insulinniveauet i kroppen til at stige, som gør at optagelsen af proteiner bliver øget. Valleprotein findes endda i en økologisk udgave.

Fiskeolie

Fiskeolie er nok et af de mest populære kosttilskud i Danmark. Det er egentlig et godt kosttilskud for mange af os. Der er mange danskere som ikke er gode nok til at spise fisk i deres hverdag. De får dermed ikke nok omega-3 gennem deres kost. I disse tilfælde kan det være en god idé at tage fiskeolie som et kosttilskud. Kroppen kan ikke selv danne denne sunde form for fedtsyre, og derfor er det vigtigt at få det enten igennem kosten eller ved at tage et kosttilskud (eksempelvis fra Zinzino).

Det kan dog være en dyr affære at spise fiskeolie som kosttilskud. Hvis man slet ikke spiser fisk, skal man i princippet tage tilskuddet resten af livet. Det kan løbe op i rigtig mange penge. Det koster betydeligt mere at spise fiskeolie som kosttilskud end at spise det gennem kosten. Man kan faktisk få de mængder som kroppen har brug for ved at spise 200-300 gram fisk om ugen. For mange er det ingenting, mens det for andre kan være en stor udfordring, hvis man ikke kan lide fisk.

Multivitaminer

Multivitaminer har i mange år været et af de mest populære kosttilskud. Mange danske familier tager dette kosttilskud på en daglig basis. Der har været stor debat i de seneste år om dette kosttilskud rent faktisk virker. Generelt må det siges, at hvis man spiser en nogen lunde sund og varieret kost, så har man ikke brug for at tage multivitamin som kosttilskud. Men hvad er så en sund og varieret kost? Hvis man ikke spiser junkfood dagen lang, men sørger for at få nogle forskellige grøntsager, lidt frugt og fibre, så er man faktisk godt på vej.

D-vitamin

D-vitamin er et af de kosttilskud, som en forholdsvis stor del af den danske befolkning kan have brug for at tage. Normalt får man D-vitamin fra solens stråler. Mangel på D-vitamin kan gå ind og svække immunforsvaret. Det er derfor meget vigtigt at få nok D-vitamin. Ældre mennesker og mennesker der generelt ikke er ret meget ude i solen, kan nemt have brug for at tage et tilskud af D-vitamin. Det kunne f.eks. være personer, der er tildækket som følge af religiøse overbevisninger.