I dag er det blevet meget populært at folk leaser biler, da dette oftest er den bedste økonomiske løsning, hvis udbetalingen af nyvognsprisen er under 10 % og man finder en leasingkontrakt, hvor den månedlige ydelse, der skal betales på bilen er omkring 1 % af bilens nypris.

I Danmark er det vedtaget med lov, at alle biler skal ansvarsforsikres inden man må køre i dem, dog forlanges det af de fleste biludlejere at man også får en kaskoforsikring på bilen, da man jo kun har den til låns og derfor skal aflevere den i samme stand som da man leasede den.

Leasing af biler er blevet populært i Danmark, da det giver bilister muligheden for at køre i en ny og ofte ret dyr bil, vi lever i et samfund, hvor det er vigtigt at vise status, hvilket kan gøres ved at have den flotteste, største eller dyreste bil på vejen. En kaskoforsikring dækker dog ikke kun skader påført ens leasede bil, men også brandskader og tyveri.

Man skal dog have øjnene på stilke når man leder efter en billig bilforsikring til sin leasede bil, da mange forsikringsselskaber ikke ønsker at forsikre denne type biler, baggrunden for denne modstand fra forsikringsselskabernes side er netop at bilen skal afleveres i samme stand som den blev udleveret i.

car-wrecked-845143_1920

Benyt dig af gratis tjenester når du leder efter ny bilforsikring.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave at skulle finde den rette og billigste bilforsikring, da man som regel ikke har et overblik over, hvor mange forsikringsselskaber, der egentlig findes i Danmark og hvilke af disse, der tilbyder bilforsikringer.

Internettet er spækket med tjenester, der er til for at hjælpe, man kan også gøre brug af disse når man er på jagt efter en ny bilforsikring, man skal blot finde en prissammenligningstjeneste, der har specialiseret sig i at finde bilforsikringer og efter få minutter vil man have op til 30 forskellige tilbud om billige bilforsikringer (oftest med et godt tilbud fra next.dk).

Prissammenligningstjenesterne er utrolig nemme at bruge, da man vil blive guidet igennem og bedt om at oplyse fakta om den bil, der skal forsikres, føreren af denne og deres anciennitet som bilist samt ens skadeshistorik og kontaktoplysninger, derefter kan man frit læse sig igennem de forskellige tilbud om bilforsikring og i sidste ende tage kontakt til det forsikringsselskab, man finder bedst egnet til opgaven.

Sådan nedsætter du omkostningerne på din bilforsikring.

Uanset om man er bilejer eller leaser sin bil er der nogle overvejelser man kan gøre sig, hvis man ønsker den billigste bilforsikring, der stadig dækker alle ens behov. Leaser man sin bil har man dog ofte en mulighed mindre da mange biludlejere forlanger at man får en kaskoforsikring, men som bilejer er denne type forsikring valgfri, da det kun er ansvarsforsikringen, der er lovpligtig i Danmark.

Leaser man en bil vil denne ofte være udstyret med en masse sikkerhedsudstyr som f.eks. startspærre og ratlås, der ved deres tilstedeværelse kan nedsætte de endelige omkostninger for ens bilforsikring, er man bilejer kan det derfor være en gylden mulighed at få installeret f.eks. denne type sikkerhedsudstyr. For at gøre ens bilforsikring endnu billigere er en af mulighederne, at man fravælger nogle, eller alle, af de ekstra services man bliver tilbudt i forbindelse med oprettelsen af bilforsikringen.

Er man erfaren bilist kan man f.eks. takke nej til en førerforsikring, eller vejhjælp, der blot er to af de mange tilbud man bliver stillet overfor. Brug også prissammenligningstjenesterne til jævnligt at tjekke om din nuværende bilforsikring er den rette for dig, mange danskere betaler ofte for meget, da man ikke er klar over at der findes billigere muligheder.