Mange danskere ser udelukkende halstørklæder som en praktisk beklædningsgenstand – især hvis tørklædet skal bæres af en mand. Her i 2018, er et tørklæde dog langt mere, end blot et værn mod sne, slud og søndage på en halvkold efterårsdag.

De seneste år, er halstørklæder og tørklæder til mænd, blevet et af de mest væsentlig mode accessory til moderne mænd. Halstørklæderne kan bruges det meste af året, men er selvfølgelig særligt anvendelige i de kolde måneder, hvilket ja, vel hurtigt er 6-7 måneder om året.

At have et par fornuftige tørklæder, er derfor et must for den moderne mand – uanset om du primært ønsker at holde varmen, eller at du i lige så høj grad vil pifte dit outfit op. Halstørklæder kan købes til fornuftige penge på nettet, og handler du tørklæder i foråret og om sommeren, er der ofte mange gode tilbud at vælge imellem.

Tørklæder til enhver lejlighed

Et halstørklæde til mænd, er ikke blot et halstørklæde. Således er der stor forskel på tykkelsen af tørklæderne, samt ikke mindst materialevalget. Dette gør at nogle modeller er så tynde at de næsten kan bruges året rundt, mens andre modeller holder dig varm, på selv den koldeste vinterdag.

Kigger vi på farverne, findes der et stort udvalg i modeller i klassiske mørke farver såsom sort, mørkegrå og navy. Disse farver har den fordel, at de kan gå til næsten alt tøj, lige fra en t-shirt til en pæn blazer. De friskere farver finder du primært om foråret og om sommeren. Disse modeller kan dog være en smule sværere, at matche til dine outfits. Men ingen siger jo, at du skal nøjes med blot at have et enkelt halstørklæde i dit garderobeskab.

Stort udvalg i online tøjbutikker

Selvom at halstørklæder til mænd er en stadig stigende tendens, kan det af og til være svært at finde det vilde udvalg, i de fysiske butikker. Her kan du med fordel tjekke de større webshops ud, for at se deres udvalg af tørklæder.

Prøv eksempelvis at fremsøg halstørklæder på Zalando, Bestseller, Jack & Jones eller Stylepit. Du vil hurtigt se at udvalget er noget større end i de fysiske butikker. Vælg mellem modeller i mange flotte farver, materialer og størrelser. Hvad siger du eksempelvis til et lækkert halsrør i uld til de kolde decemberdage? Eller et stilfuldt Polo Ralph Lauren, fremstillet af en blanding af viskose, lærred og bomuld?

Husk at rigtig mange netbutikker tilbyder gratis fragt, og ikke mindst gratis returnering. Falder det bestilte tørklæde derfor ikke i din smag, når du står med det i hånden, kan du ofte nemt og omkostningsfrit returnere tørklædet til forhandleren.

Udover de klassiske halstørklæder, har du selvfølgelig også muligheden for at købe halsrør. Her er der tale om et halstørklæde, som er syet sammen til en ring, som alt efter størrelsen kan foldes og twistes en gang på midten. Denne type halstørklæde, er typisk designet med henblik på at du skal kunne holde varmen. Dermed ikke sagt, at halsrøret ikke samtidig kan få dig til at se knaldgodt ud!

Et par gode stilråd til at slutte af med

Er budgettet begrænset, så hold dig til tørklæder i klassiske mørke farver – brun, sort, mørk grå og mørke nuancer af blå. Så er du sikker på også at kunne bruge dit halstørklæde næste år, uden at det er gået af mode.

Husk at tørklæder og sjaler, fås i mange prisklasser. I den dyre ende finder vi lækre uldmaterialer som eksempelvis cashmere, mens de billige tørklæder typisk er lavet af 100% bomuld.

Tørklæder kan i princippet gå til det meste tøj – men sørg lige for at tage dit halstørklæde af, når du er indenfor. Du render vel heller ikke rundt med solbriller indendørs?