Som iværksætter ved du godt, at regnskabet skal laves ordentligt – det kan skabe problemer senere, hvis dette ikke er tilfældet! Men hvis du er som mange andre ejere af små virksomheder, så er det ikke bogholderiet, som du holder mest af. I stedet vil du gerne skubbe grænserne og finde de loyale kunder.

Derfor skal du vælge et online regnskabsprogram. Disse programmer gør det let for dig at holde et regnskab, som hele tiden ændrer sig. Du skal ikke tænke på de store udregninger i Excel-ark eller at holde styr på bilagene. Det hele kan klares med disse smarte programmer. Her er lidt om 5 af de mest populære!

Dynaccount – når det skal være smart og hurtigt

Hos Dynaccount handler det om at bruge teknologien smart. Dette var også det, som gjorde, at ydelsen vandt Iværksætterpris Nordjylland i 2013.

Hos Dynaccount får du automatisk bogføring ved hjælp af kunstig intelligens. Det betyder, at du uploader bilag, der bliver tolket, og som derfra sorteres intelligent. Du kan også nyde automatisk bogføring ud fra tidligere bogføringer. Dette gør altså, at det hele kommer til at gå lidt mere flydende.

Dynaccount har også en sofistikeret API. En API er kort sagt en måde, hvorpå et program kan interagere med et andet program. Har du allerede en webshop, så kan du med Dynaccounts API integrere de to, og så skal du slet ikke tænke på, hvordan webshoppen spiller ind i dit regnskab længere. Det hele klares smart af Dynaccount.

Hvor enkelt kan det gøres? Simpelt Regnskab har svaret

Simpelt Regnskab blev stiftet i 2009 af 2 erfarne softwareingeniører. Lige siden da har de været med til at gøre danske iværksætteres regnskab lidt lettere at arbejde med.

Dette gøres blandt andet med funktioner som valutahåndtering. Handler dit firma internationalt, så ved du godt, hvor svært det kan være at håndtere de forskellige valutaer. Det hele kan klares intelligent med Simpelt Regnskab. Kombiner dette med understøttelsen af et forskudt regnskabsår, og du får meget lidt at tænke på!

Det smarte er samtidig, at du får alle dine funktioner for én enkelt pris. Så skal du ikke tænke over, hvad du skal vælge til hvilke situationer. Du får det hele, men du skal ikke bruge timevis foran computeren for at forstå det.

Billy’s Billing gør det let

Billy’s Billing er elegant og gør det at være iværksætter med et regnskab en fryd. Her bliver moms klaret med utroligt få klik, og der er automatisk backup flere gange i døgnet. Uanset hvornår du laver dine regnskaber, så kan du være sikker på, at de altid er at finde igen, selv hvis serveren skulle gå ned.

Har du en lagerbeholdning, så er Billy’s Billing også smart her. Med integreret lagermodul, så kan du få overblik over, præcis hvad du har på lager, og hvor meget det hele er værd. Det bliver let at holde styr på det hele med lidt hjælp fra Billy!

Dinero – mange funktioner på få sekunder

Hos Dinero har siden 2001 været med til at gøre virksomheders regnskaber smartere. Dette gør de blandt andet ved at inkludere mange funktioner, som kan lette dit liv.

Med den smarte app til telefonen, så kan du for eksempel scanne kvitteringer, som senere skal bruges som bilag. Så må de gerne blive lidt krøllede i pungen!

Og med Dinero Crowd-funktionen, så bliver dine bilag automatisk sat på den rigtige konto. Samtidig skal du bare vælge det scenarie, som du har stået i, og moms bliver trukket fra.

Vil du have mulighed for ambitioner? Så vælg E-conomic

E-conomic tilbyder fleksibilitet. Med deres tillægsmoduler kan du hele tiden vælge forskellige funktioner til og fra, og dermed betale efter dette. Skulle du have mod på nærmest at gøre regnskabsprogrammet dit eget så vælg dette.

Der er mulighed for tillægsmoduler, der har alt fra opsætningen af en webshop til projektstyring. Det hele bliver integreret i denne ydelse, så du stadig får alle dine informationer fra ét sted.

Hos E-conomic er muligheden for integration også stor. Du kan tilføje en API som tillægsmodul eller vælge en af de mange apps, som allerede tilbyder integration. Uanset om det er løn, massefakturering eller en leverandørservice, så findes der en app – og denne app kan integreres med E-conomic!

Digitalisering af bogføring, regnskab og revision

Ovenstående gennemgang af online regnskabsprogrammer rettet specielt mod brug i Danmark er inspireret af en artikel på Kvist & Jensens hjemmeside, som omhandler digitalisering af denne type ydelser. Det er tydeligt, at der er sket et meget stort skred i måden danske virksomheder betragter bogføring og regnskabsydelser som noget der ikke længere altid skal ske in-house.