Var dit nytårs-forsæt at spise sundere, træne mere og få smidt de der ekstra kilo der fik sig sat på sidebenene i løbet af December og det dertilhørende madorgie? Måske ønskede du dig endda løbesko i julegave, blot for nu at erkende, at det er vinter nu og derfor alt alt for koldt til at løbe uden for. Heldigvis findes der et væld af muligheder for indendørs konditionstræning, endda for enhver smag.

 

Hold på spinning cykler i fitness center

Tip nr. 1

Start med at finde ud af, hvad du synes er sjovt og hvad der får dig op i gear. Det nytter jo ikke noget at satse på træning på et løbebånd, hvis du helt grundlæggende hader at løbe.  Alle undersøgelser viser, at vi lynhurtigt taber motivationen hvis vi forsøger at komme i form eller tabe os ved hjælp af en motionsform, som vi ikke finder interessant.  Et andet godt råd er at  have den rette musik i ørerne under din træning, det er bevist at vi præstere bedre, hvis vi motiveres at positive påvirkninger såsom musikalsk stimulans. Så sørg for at lave en trænings-playliste med alt dit yndlings musik. Læs om gode høretelefoner på headgear.dk.

Undersøg mulighederne for forskellige slags indendørs konditionstræning

Tip nr. 2

Sæt dig ind i hvad der findes af alternativer til træning udenfor i det fri. Hvis tanken oprindeligt var  at løbe en tur i skoven,  så må et løbebånd være det næstbedste bud. På de fleste løbebånd i dag kan du indstille både hastighed, stigning og endda programmere den til forskellige træningspas såsom intervaltræning (de har gode test af løbebånd på Fitness Blog).

Det kan også være du er glad for at cykle. Heldigvis findes der både spinningcykler og kondicykler til indendørs brug.  Mens en spinningcykel typisk lægger op til fælles holdtræning og motivation på en spinning-time, er en kondicykel for dig der foretrækker individuel konditionstræning.

Endelig findes der også de såkaldte romaskiner. En romaskine er velgenet til dig der gerne vil have pulsen op og samtidig sætte fokus på din overkrop, arme og ryg fremfor den mere gængse bentræning. Det smarte ved indendørs træningsmaskiner er også, at de kan hjælpe dig med at holde styr på hvor længe du er i gang, hvor meget du forbrænder og hvor lang en hastighed du har tilbagelagt dig.

Sådan holder du indendørs konditionstræning ved lige

Tip nr. 3

Største og vigtigste skridt  i kampen om en sundere tilværelse  er ikke blot det at komme i gang, det er også i høj grad at blive ved og bibeholde koncentrationen og indsatsen. Det kan for eksempel være en rigtig god idé at ligge træningen ind som en fast del af sin uge, på lige fod med arbejde, afhentning af børn, indkøb osv. Planlæg og sørg for at finde tid til træningen. Et andet tip, er at finde en trænings makker. Det er meget lettere at komme af sted og droppe undskyldningerne, hvis du ved at din ven eller veninder står og venter på dig. Nogle finder også god støtte i at føre en trænings dagbog, så de løbende kan følge med i deres fremskridt. Endelig er det vigtigt at variere sin træning, hvis man laver den samme type træning hver gang, vil man lynhurtigt komme til at kede sig. Kroppen reagerer også bedre på variation og på løbende at blive udfordret.

Så bare fordi det nu er vinter i Danmark, og at kulden og de mørke dage ikke just indbyder til konditionstræning og aktiviteter i den fri natur. Så husk, at der findes masser af alternativer og meget få undskyldninger. Indendørs konditionstræning kan sagtens være interessant, udfordrende og give gode og synlige resultater.