Er du frustreret over ikke at have en kæreste, og føler du, at alle andre har en kæreste – undtagen dig? Bare rolig, du er ikke alene, for mange har det som dig. Her får du 6 gode råd til, hvad du kan gøre.

Måske ser du kærestepar gå forbi dig hånd i hånd. De ser lykkelige ud, og det kan være, at du også længes efter følelsen af at have en person, som du kan gå hånd i hånd med?

Måske føler du dig som den eneste i verden uden kæreste, og det kan være hårdt at gå rundt med den følelse af at være forkert. Men faktisk er det sådan, at de fleste unge ikke har en kæreste. Så det er helt normalt at have det som dig. Alligevel kan det godt være svært.

På et tidspunkt skal du nok finde en, du bliver glad for, og som bliver glad for dig. Du kan selv gøre noget for det, men du kan ikke planlægge, hvornår din drømmefyr eller drømmepige står lige rundt om hjørnet.

Jeg har aldrig haft en kæreste

Du tænker måske, at alle dine venner har eller har haft en kæreste, og at du er den eneste, der ikke har. Du har måske haft en kæreste engang, men været single i flere år og savner en kæreste.

Du vil gerne have en, du kan opleve en masse med, og som du kan dele hverdagen med. Det kan være, at du drømmer om en, du kan dele dine tanker, følelser og problemer med. Og du tænker måske, at du vil være en god kæreste og kan ikke helt forstå, hvorfor du ikke har en.

Jeg føler mig ensom

”Der er ingen, der vil have mig.”

Når du ikke kan finde en kæreste, tænker du måske sådan.

Det kan føles ensomt ikke at have en kæreste, når alt, du ønsker dig, er en at dele din hverdag og dine oplevelser med.

Dine negative tanker om dig selv kan give dig dårlig selvtillid og lavt selvværd, og du føler dig ikke glad og lykkelig. Måske tænker du, at noget er galt med dig – at du er for grim, tyk, tynd, dum, kedelig, uinteressant eller noget helt andet, og det gør dig trist og ked af det at have det sådan.

Hvis du føler dig ensom, så er Ventilen et godt sted, hvor du kan møde andre unge. Eller Headspace.

Hvorfor har jeg ingen kæreste?

Der kan være mange grunde til, at du ikke har en kæreste. Den mest sandsynlige er nok, at du bare ikke har mødt ’den rigtige’ for dig endnu. Men der kan også være andre årsager til, at det er svært:

 • Måske er du genert og synes det er svært at flirte med det modsatte køn eller invitere på dates.
 • Hvis du er jomfru og synes, det er flovt, kan det afholde dig fra at prøve at score.
 • Det kan også være, du er bange for at blive afvist eller såret.
 • Måske er du for genert til at vise, hvem du virkelig er, og din tunge slår knuder på sig selv.
 • Måske synes du, det er svært, at spørge andre, om de vil danse med dig? Det kan også holde dig tilbage fra at få en kæreste.
 • Er du forelsket i en, men er nervøs for at fortælle vedkommende det eller vise det?

Hvordan finder jeg en kæreste?

Du står måske med følelsen af, at du er den eneste, der ikke har en kæreste. Men det passer ikke. Faktisk viser undersøgelser, at de fleste unge ikke har en kæreste. Selvfølgelig er der også en kæreste til dig derude. Du skal bare have tid til at finde ham eller hende.

Her får du 6 gode tips til, hvad du kan gøre for at få en kæreste:

 1. Tal med nogen til en fest eller et andet socialt arrangement

Inden du tager til din næste fest eller bytur: beslut dig for, at du SKAL tale med 1, 2 eller 3 piger eller drenge, du ikke kender – ”bare” tale. Du skal ikke føle et pres til mere end det. Men det kan være en måde at komme i gang på – særligt, hvis du er en smule genert.

 1. Forbered dig på, hvad du skal sige

Skriv et par åbningsreplikker ned til næste gang, du møder en sød dreng eller pige, og øv dig på dem. Så bliver det nemmere for dig at sige det, du gerne vil, næste gang, du møder ham eller hende, du er forelsket i – eller næste gang, du er til fest.

 1. Øv dig på forhånd

Tal med det modsatte køn, når muligheden byder sig – også selv om du ikke er interesseret i ham eller hende. Alene det at tale med det andet køn hjælper, så du bliver bedre til det, når du møder en, du faktisk godt kan lide og gerne vil tale med.

 1. Snak med dine venner og veninder

Fortæl dine venner og veninder, hvordan du har det, og at du virkelig ønsker at finde en kæreste. Måske kender de en anden single, som vil være et godt match for dig?

 1. Vær imødekommende

Man kan sagtens finde en kæreste på nettet, men pas på ikke at virke for desperat. Du skal forsøge at finde en balance for, hvordan du virker interesseret og imødekommende, men ikke for meget af det gode.

 1. Vær åben

Hvis du gerne vil lykkes med at finde ham eller hende, du drømmer om, kan det være, du skal sætte dine krav og forventninger lidt ned. Mød din måske kommende kæreste med åbenhed og vær tålmodig.

Og så skal du selvfølgelig også vide, at det er svært. Det er sværere for nogle, end det er for andre. For ikke alle er lige gode til at snakke med det modsatte køn, og det er ganske normalt at synes, at det er svært og en overvindelse.

Men spring ud i det og prøv. Og synes du, at det er svært, så snak med nogen. Det kan være, at din mor eller far også synes, at det var svært, dengang de var unge – og det kan være rart at høre andres erfaringer.

På Mindhelper.dk kan du læse meget mere om alle de vilde, gode og svære følelser, der følger med en forelskelse – læs mere her.