Når vejret bliver varmere, er der rigtig mange mennesker, der flytter madlavningen uden for. Med en god gasgrill, kan man nyde det gode sommervejr samtidig med at man laver mad. Der er dog også flere og flere mennesker, der bruger deres gasgrill hele året rundt. Dette er nemlig muligt med en gasgrill, så længe man ikke har noget imod at stå ude, når vejret er koldt og dårligt. Mad fra grillen smager bare lige lidt bedre, end når det bliver lavet på panden eller i ovnen. Om sommeren handler det også om stemningen på terrassen rundt omkring grillen.

Med en god gasgrill har man mulighed for at skabe den helt rigtige stemning om sommeren, og man kan lave mad på den helt optimale måde. Hvis man vil bruge sin gasgrill hele året rundt, kan det godt betale sig at finde den bedste grill, der samtidig måske ikke er den billigste. Hvis du står og er på udkig efter en god gasgrill, som du kan bruge både om sommeren og resten er året, skal du læse med her (og eventuelt på denne testside), hvor du får nogle gode råd til at finde den helt rigtige.

Kig efter kraftige brændere

Når du skal vælge den rigtige gasgrill til dig, kan det først og fremmest være en god idé at finde ud af dit behov i forhold til hvor meget mad, der skal kunne laves på samme tid på grillen. Hvis du har en stor familie, vil det være en fordel med mange brændere. Det bliver dog dyrere jo flere brændere der er på grillen, og derfor er det ikke altid at det vil være bedst med en grill med mange brændere. Hvis du bare vil lave mad til familien i hverdagen, kan mindre også gøre det. Du kan således få grill med alt lige fra to brændere til otte brændere.

Når du har fundet ud af, hvor mange brændere du har brug for, kan det desuden være en god idé at vælge en grill med kraftige brændere. Det er desuden en fordel, at man kan regulere de forskellige brændere hver for sig. Således kan man selv styre varmen i grillen alt efter behov. Hvis man vil have høj varme direkte på det, der skal grilles, lukker man bare op for alle brændere. Andre gange kan det være bedre med lav indirekte varme. Derfor er det en fordel at kunne regulere brænderne individuelt.

Andre vigtige funktioner

Det kan desuden være en fordel for mange, at grillen er blevet behandlet med en form for rustbeskyttelse. Hvis grillen skal kunne overleve i mange år, er det vigtigt at beskytte den mod vind og vejr uden for. Det er ikke alle, der har mulighed for at stille grillen i tørvejr for vind og regn, når vejret er dårligt. Derfor er det godt med rustbeskyttelse. For optimal beskyttelse, vil det være en god idé at købe et cover, der passer til grillen.

Det er selvfølgelig også vigtigt med en grill, der er nem at betjene. Det skal således være nemt at udskifte det ekstraudstyr, der måtte være til grillen. Det kunne f.eks. være forskellige riste, spyd og lignende. For mange vil det nok også være vigtigt, at grillen er nemt at rengøre. Der kan det være en god idé at lede efter en grill, hvor det er nemt at afmontere risten, så den kan rengøres. Hvis du vil have lidt ekstra udstyr til grillen, kan du desuden lede efter en grill, hvor der er lys i låget. Det er en smart og lækker lille detalje, der gør det muligt at grille, selv når det er blevet mørkt uden for.