Synes du at din varmeregning er for høj, og at du hælder penge ud af vinduet? Så kan det være du skal overveje, om du anvender den rigtige varmeløsning. Du skal derfor undersøge markedet for hvilke alternative løsninger der kan være til din nuværende varmekilde og finde den mest optimale løsning. En luft-til-luft varmepumpe kan potentielt være løsningen til at opnå en mere energibesparende og miljøvenlig varmeløsning i din bolig. Når du har læst vores guide, kan du læse mere på  https://varmepumpe-test.dk/.

Vær opmærksom på hvad du bruger på dit varmebudget

Det er vigtigt at du har styr på dine varmeudgifter, og om du bruger for mange penge på at varme din bolig op. Det er det fordi du kan miste mange penge, hvis du bor i en bolig hvor varmeudgifterne er for høje. Det kan virke som et minimalt beløb om måneden, men hvis du regner det sammen, så kan du spare mange penge årligt, ved at du har et overblik over dine udgifter til varme.

Det er derfor også en god ide at aflæse varmemåleren engang imellem og holde øje med dit forbrug. Det giver bedre motivation til at spare på varmen, da resultatet bliver tydeligt. Samtidigt vil du hurtigt opdage, hvis der opstår fejl, hvor varmeforbruget pludselig stiger voldsomt, og du vil blive opmærksom på hvis du er nød til at skifte varmekilde.

Hvad kan en varmepumpe?

En luft-til-luft varmepumpe genbruger varmen i udeluften til at opvarme din bolig. Det vil altså sige at de genbruger energi fra luften, derudover kan luft-til-luft varmepumper også have forskellige former for filtrering af luften hvor fugt, skimmel og andre allergener fjernes fra hjemmet på en effektiv måde. Den kan både opvarme huset på kolde dage og sænke temperaturen på de varme dage, så du kan holde en konstant temperatur i huset. Varmepumpen giver derfor en komfortabel rumvarme og er hurtig at installere.

Der er dog nogle faktorer, du skal være opmærksom på, når du vælger varmepumpe. Den skal være A-mærket i EU’s energimærkning, så den lever op til de nødvendige krav der er til energiforbruget, og den skal derfor være blandt de mest energieffektive blandt de godkendte varmepumper. Det er også vigtigt, at den er tilpasset det danske klima, for at pumpen kan fungerer optimalt under alle de tænkelige forhold i den danske natur.

Det er også nødvendigt, at den bliver installeret af en godkendt installatør, så du sikrer, at den er monteret korrekt og kører optimalt. Der er i nogle typer af huse hvor en luft-til-luft pumpe er mere anvendelig, eksempelvis er pumpen bedre i mindre boliger.

Den er derfor ideel til sommerhuset, da den kan sikre, at du kan få glæde af sommerhuset året rundt. Men den kan også bruges som supplement i helårshuset eller som opvarmning af garager og andre mindre bygninger.

Installer en luft-til-luft varmepumpe

Det er en rigtig god løsning, fordi den er energibesparende og miljøvenlig, når du sammenligner med andre varmeløsninger såsom som oliefyr eller elvarme. Det er ikke noget der kræver et stort indgreb i boligen, og derfor er det en god investering hvor pengene hurtigt vil blive tjent hjem, og du kan hurtigt se forskel på din varmeregning.

Dog afhænger den besparelse du vil opleve selvfølgelig af den varmeinstallation du har nu, men du kan spare omkring 50 % i forhold til elvarme, og derfor kan du spare penge ved at varme dit sommerhus op med en luft-til-luft varmepumpe fremfor med dine nuværende el radiatorer. Det er dog også vigtigt, at du vælger de varmpumper som er mærket som de mest energieffektive, for at du får den største effekt af dit skift til en varmepumpe.